Новини палати Новини відділень

Президент НПУ Володимир Марченко 6 серпня провів робочу зустріч із нотаріусами Запорізької області.

У м. Запоріжжя нотаріальна спільнота обговорила практичні нагальні питання нотаріальної діяльності та новації законодавства, зокрема повноваження нотаріуса щодо посвідчення угод купівлі-продажу сільськогосподарської землі. Модерувала захід голова відділення НПУ Людмила Масловець.

Окрім того, із нотаріусами спілкувалися Іван Легостаєв, начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), та Тетяна Аніщенко, заступник начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Запорізькій області.

Однією із основних тем обговорення були зміни, які пропонуються законопроектом № 5644 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення регулювання нотаріальної діяльності», розробленого за безпосередньої участі НПУ, про що розповів колегам Володимир Марченко. Нотаріуси висловили узгоджену позицію про підтримку законопроекту, адже він дасть змогу побудувати міцне професійне саморегулювання, поетапного запроваджувати Е-нотаріат, активно розвиватися відповідно до стандартів латинського нотаріату.

Нотаріуси підвищили професійний рівень – семінар на тему відчуження земель с/г призначення провела Тетяна Кучеренко, заступник голови Комісії НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності.

Протягом липня-серпня Володимир Марченко також зустрівся із нотаріусами у Чернігові, Сумах, ПолтавіХаркові та МаріуполіТернополі й Львові, на Закарпатті та Франківщині, у Чернівцях і Хмельницькому. а також Луцьку та Рівному, із нотаріусами Київщини та ЖитомирщиниКіровоградщини і ЧеркащиниВінничини та Одещини, Миколаївщини й Херсонщини.

Переглядів:
стрічка новин