Новини палати Новини відділень

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко протягом липня здійснює робочі зустрічі із нотаріальними спільнотами областей – з метою обговорення актуальних питань нотаріальної діяльності, розвитку професійного самоврядування, захисту професії, перспективних законодавчих змін у сфері нотаріату.

Основною темою робочої зустрічі 8 липня з нотаріусами відділення НПУ в Чернігівської області було обговорення законопроекту № 5644 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення регулювання нотаріальної діяльності», розробленого за безпосередньої участі НПУ. Обговорили й інші нагальні питання розвитку нотаріату. До зустрічі долучилась футбольна збірна НПУ, яка наступного дня брала участь в турнірі «Кубок професій 2021» та виборола «срібло».

У м. Суми 12 липня нотаріуси активно обговорювали із Володимиром Марченком законопроект № 5644, акцентуючи на необхідності запровадження саморегулювання професії. Також нотаріуси підвищили професійний рівень – семінар із питань земельного законодавства провела Світлана Єлістратова.

13 липня робоча зустріч президента НПУ із нотаріатом Полтавщини співпала із проведенням розширеного засідання правління відділення НПУ в Полтавській області. Нотаріуси обговорювали законодавчі новації у сфері нотаріату, зокрема вищезгаданий законопроект.

Варто зазначити, що під час обговорення законопроекту № 5644  нотаріуси вказаних відділень дійшли загальної узгодженої позиції про підтримку законопроекту як такого, що дасть змогу оновити та доповнити напрями сучасного розвитку українського нотаріату відповідно до європейських стандартів, зокрема із побудовою професійного саморегулювання, поетапного запровадження Е-нотаріату.

14 липня Володимир Марченко в Києві взяв участь у організованому НПУ безкоштовному заході з підвищення професійного рівня нотаріусів на тему «Нотаріальне діловодство 2021: теорія та практика».

Сьогодні, 15 липня, у м. Харків відбудуться збори нотаріусів Харківщини, зустріч президента НПУ із нотаріусами відділення та семінар на тему новацій земельного законодавства.

Аналогічні заходи для нотаріусів Донецької області заплановані 16 липня у м. Маріуполь.

Далі буде!

Переглядів:
стрічка новин