Новини палати Новини відділень

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко продовжує робочі зустрічі із нотаріальними спільнотами областей – з метою обговорення актуальних питань нотаріату та розвитку професійного самоврядування. У заходах беруть участь представники юстиції, також відбуваються семінари для підвищення професійного рівня.

26 липня у Луцьку президент НПУ поінформував колег про основні положення законопроекту № 5644, зокрема щодо переходу нотаріальної професії до саморегулювання, запровадження електронної системи нотаріату, переходу до єдиного нотаріату, нових повноважень нотаріуса – забезпечення доказів, встановлення фактів, медіації, реєстрації укладення та розірвання шлюбів тощо. Нотаріуси Волині загалом підтримали законопроект та висловили низку пропозицій щодо реформування нотаріату.

Окрім того, під час робочої зустрічі із Володимиром Марченком та головою відділення НПУ Надією Кузьміч нотаріуси обговорили поточні проблеми нотаріальної практики, зокрема особливості роботи нотаріату в умовах відкритого ринку землі.

27 липня у Рівному нотаріальна спільнота обговорила із президентом НПУ Володимиром Марченком та віце-президентом НПУ, головою відділення НПУ в Рівненській області Інною Бернацькою перспективи реформування нотаріату, актуальну проблематику нотаріальної практики. Нотаріуси висловили підтримку законопроекту № 5644, який передбачає гідне європейське майбутнє нотаріату України. Також в зустрічі взяли участь Оксана Сальчук, заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Рівненській області, та Євгенія Курсик, начальник Відділу з питань нотаріату у Рівненській області.

На заході з підвищення професійного рівня про особливості державної реєстрації нерухомості розповів голова відділення НПУ в Львівській області Юрій Пилипенко, а тему новацій земельного законодавства висвітлила Тетяна Кучеренко, приватний нотаріус, заступник голови Комісії НПУ з питань аналітично-методичного забезпечення.

Володимир Марченко вже зустрічався із нотаріусами у Чернігові, Сумах, ПолтавіХаркові та МаріуполіТернополі та Львові, на Закарпатті та Франківщині, у Чернівцях та Хмельницькому.

Переглядів:
стрічка новин