Новини палати Новини відділень

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко продовжує робочі зустрічі із нотаріальними спільнотами областей – з метою обговорення актуальних питань нотаріальної діяльності та розвитку професії.

23 липня у Чернівцях нотаріуси обговорили із Володимиром Марченком, головою відділення НПУ Наталією Блауш та заступником начальника міжрегіонального управління у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ) Іваном Гринюком поточні проблеми нотаріальної практики, зокрема особливості роботи нотаріату в умовах відкритого ринку землі.

Також нотаріуси висловили підтримку законопроекту № 5644 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення регулювання нотаріальної діяльності», який передбачає продовження розвитку в Україні нотаріату латинського типу.

Окрім того, нотаріуси підвищили професійний рівень – семінар із питань земельного законодавства провела Тетяна Кучеренко, приватний нотаріус, заступник голови Комісії НПУ з питань аналітично-методичного забезпечення.

24 липня у Хмельницькому нотаріальна спільнота зустрілася із президентом НПУ та головою відділення НПУ Аліною Оксанюк.

Обговорили проблемні аспекти реалізації земельної реформи, оновлення законодавства, а також особливу увагу звернули на законопроект № 5644, який передбачає запровадження сильного професійного саморегулювання, єдиного нотаріату, Е-нотаріату. Нотаріуси висловили підтримку давно очікуваній нотаріальній реформі.

Під час заходу з підвищення професійного рівня знаннями та досвідом в контексті відкриття ринку землі поділилася відомий експерт Алла Кальніченко.

Володимир Марченко вже зустрічався із нотаріусами у Чернігові, Сумах, ПолтавіХаркові та МаріуполіТернополі та Львові, на Закарпатті та Франківщині.
Далі буде!

Переглядів:
стрічка новин