Новини палати

Нотаріальна палата України 20-23 листопада провела в м. Києві серію безкоштовних майстер-класів «Енциклопедія нотаріату від А до Я».

Майстер-класи організовувалися з метою напрацювання єдиної нотаріальної практики, надання нотаріусам, які розпочинають свою нотаріальну діяльність, методичної та практичної допомоги,  а нотаріусам з досвідом – можливості поглибити свої знання. На прикладах конкретних кейсів у форматі інтерактивного спілкування розбиралися практичні ситуації.

20 листопада на відкритті майстер-класів з вітальним словом до учасників звернувся президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко, висловивши сподівання, що нотаріуси під час майстер-класів зможуть отримати комплексні практичні знання, «від А до Я», а також обміняються власним досвідом.

Тетяна Єресько, секретар Комісії НПУ з питань професійної етики, приватний нотаріус, детально висвітлила особливості веденнянотаріального діловодства та архіву нотаріуса.

Презентація Тетяни Єресько

Про основні види договорів та правила їх посвідчення розповіли Дмитро Кирилюк, член Ради НПУ, голова Комісії НПУ з питань зовнішнього представництва, приватний нотаріус, к.ю.н., та Ірина Петрова, секретар Комісії НПУ з питань інформаційної політики та протидії корупції, приватний нотаріус, к.ю.н. Також доповідачі зробили огляд останніх актуальних змін законодавства і висвітлили особливості правового регулювання  майнових правовідносин  подружжя.

Презентація Дмитра Кирилюка

Презентація Ірини Петрової

21 листопада учасників привітала Олена Кирилюк, віце-президент НПУ, приватний нотаріус, к.ю.н., звернувши увагу на важливу роль кожного нотаріуса у розвитку професійного самоврядування. Доповідь віце-президента НПУ стосувалась процедури оформлення спадщини, ведення спадкових справ.

Презентація Олени Кирилюк

Марія Шапченко, член Комісії НПУ з професійної етики, завідувач Шістнадцятої київської державної нотаріальної контори, висвітлила проблемні питання, які  виникають під час оформлення  спадщини.

Тема наступної доповіді Олени Кирилюк стосувалась новел процесуальних кодексів та їх впливу на нотаріуса як учасника судового процесу.

Судову практику з різних питань проаналізувала Галина Юровська, заступник начальника відділу підготовки  викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, суддя ВССУ у відставці, заслужений юрист України, к.ю.н.

Презентація Галини Юровської (Застосування судами СК)

Презентація Галини Юровської (зміни ЦПК)

22 листопада з вітальним словом до нотаріусів звернулась перший віце-президент Нотаріальної палати України Ольга Оніщук.

Юрисконсульт Нотаріальної палати України, к.ю.н., доцент Володимир Бірюков висвітлив питання нотаріальної таємниці, тимчасового доступ до речей і  документів, обшуку та виїмки, а також захисту професійних та соціальних прав нотаріусів.

Презентація Володимира Бірюкова

Про вимоги до робочого місця  нотаріуса розповів Кирило Міненко, начальник Управління з питань нотаріату Головного територіального управління юстиції в місті Києві.

Темою доповіді Віталія Желінського, начальника відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації, державного реєстратора, були проблемні питання державної реєстрації юридичних осіб та корпоративні права.

23 листопада на захід завітав президент НПУ Володимир Марченко, який подякував нотаріусам та доповідачам за участь в майстер-класах.

Наталія Козаєва, член Ради НПУ, голова Комісії НПУ з питань запобігання та протидії кіберзлочинності, приватний нотаріус, висвітлила питання кібербезпеки та  захисту робочого місця  нотаріуса, технічні нюанси ведення  реєстру та складнощі державної реєстрації. Також спікер узагальнила проблемні  питання, які виникають при  здійсненні  контролю у сфері  держреєстрації.

Про особливості оподаткування нотаріусів розповів Костянтин Чарторийський, експерт Taxlink.

Віктор Савчук, заступник директора Департаменту – начальник відділу стратегії розвитку системи фінансового моніторингу Департаменту координації системи фінансового моніторингу Державної служби фінансового моніторингу, прокоментував законодавчі положення щодо обов’язків нотаріуса як суб’єкта первинного фінансового моніторингу.

Презентація Віктора Савчука

Усі нотаріуси, які відвідали майстер-класи, отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Переглядів:
стрічка новин