Новини палати Новини відділень

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко продовжує робочі зустрічі із нотаріальними спільнотами областей.

28 липня у м. Житомир разом із нотаріусами та головою відділення НПУ в Житомирській області Євгенією Заріцькою обговорювали практичні питання роботи нотаріату в умовах ринку землі, інші законодавчі зміни, перспективи розвитку професії.

Особливу увагу надали законопроекту № 5644 – нотаріуси Житомирщини підтримують необхідність якісного реформування нотаріату.

29 липня у м. Київ відбувся захід, організований для нотаріусів Київської області, під час якого президент НПУ розповів про важливі положення законопроекту № 5644: мінімізація зайвого контролю, перехід на саморегулювання та єдиний нотаріат, важливість підвищення професійного рівня та виконання правил етики, нові повноваження нотаріусів, зокрема медіація; Е-нотаріат (діловодство, архів, безпека), вдосконалена сертифікація робочого місця тощо.

Нотаріуси Київщини висловили безумовну підтримку законопроекту та бажання якомога швидше втілити в життя давно назрілі реформи.

Голова відділення НПУ Каріна Дерун подякувала колегам за відповідальну роботу, зокрема в умовах пандемії, розповіла про аспекти роботи в нових округах, нюанси оформлення угод із с/г землями, найближчі плани у діяльності відділення.

Начальник Центрального міжрегіонального управління Мін’юсту (м. Київ) Кирило Міненко розповів про певні проблемні питання нотаріальної практики, наголосив на відмінній роботі відділення НПУ Київщини та висловив сподівання на продуктивну співпрацю із управлінням. Також захід відвідали начальник управління нотаріату ЦМУ Вікторія Нестеренко та начальник відділу з питань нотаріату у Київській області ЦМУ Світлана Марищук.

Для підвищення професійного рівня нотаріусів відбулося два семінари: про оновлене земельне законодавство розповіла Світлана Єлістратова, приватний нотаріус Броварського районного нотаріального округу, а нюанси державної реєстрації нерухомості, зокрема й землі, висвітлила Тетяна Кучеренко, приватний нотаріус, заступник голови Комісії НПУ з питань аналітично-методичного забезпечення.

Володимир Марченко вже зустрічався із нотаріусами у Чернігові, Сумах, ПолтавіХаркові та МаріуполіТернополі та Львові, на Закарпатті та Франківщині, у Чернівцях та Хмельницькому. а також Луцьку та Рівному.

Переглядів:
стрічка новин