Новини палати

Представники Центру медіації Нотаріальної палати України за запрошенням Національної асоціації медіаторів України 27 липня взяли участь в круглому столі (воркшопі) на тему «Етнічні стандарти та механізми впровадження медіації в Україні», спрямованому на обмін досвідом між основними стейкхолдерами даної сфери.

Перспективи становлення інституту медіації в Україні обговорили медіатори, представники правоохоронних органів, судової системи, митної служби, місцевого самоврядування, системи безоплатної правової допомоги, юридичних та бізнес-спілок, закладів освіти, адвокати та інші правники.

Від нотаріальної спільноти до заходу приєдналися Ірина Петрова, голова Центру медіації НПУ, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, та Неля Остапчук, член Центру медіації НПУ, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу.

Учасники обговорили досвід впровадження медіації на Київщині та у столиці, напрацювали консолідоване бачення проблем та подальші кроки для забезпечення необхідної якості здійснення медіації.

 

Центр медіації НПУ створено з метою об’єднання нотаріусів, які практикують у сфері медіації, захисту їх прав та професійних інтересів; підготовки пропозицій, висновків та обґрунтувань до проектів законів та інших нормативно-правових актів; впровадження та розвитку альтернативних способів вирішення спорів; проведення навчання з медіації; створення єдиної практики медіації в нотаріаті; додаткового закріплення за нотаріатом України статусу інституту попереджувального правосуддя.

Цього року НПУ організовано навчання нотаріусів за спеціалізованою програмою «Медіація: базові навички для нотаріуса».

Читайте також: Медіація – новий тренд у нотаріаті України

Переглядів:
стрічка новин