Новини палати

Пенсійний фонд України відповів на звернення Нотаріальної палати України щодо подання нотаріусами звітів через вебпортал Пенсійного фонду України.

Даний звіт подається нотаріусами про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна, включаючи інформацію про вартість такого майна та суму сплаченого збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.

Нещодавно НПУ зверталася до ПФУ (https://npu.ua/news/pfu0410/) з приводу того, що нотаріуси позбавлені можливості подати Звіт у вигляді електронного документа (через веб-портал електронних послуг ПФУ) у зв’язку з технічною несправністю системи. 

Як запевняють в ПФУ, на сьогодні вебпортал працює в штатному режимі, а неможливість подання звіту могла бути пов’язана з рядом причин об’єктивного характеру, зокрема, у зв’язку з проведенням на той час технічних робіт на серверному обладнанні.

«Спробуйте повторно подати звіт. У випадку неможливості просимо повідомити додатково та, за потреби, надати скріншоти екрану, які ілюструють невірне відображення інформації або її відсутність у вашому особистому кабінеті на вебпорталі», – йдеться в листі ПФУ: https://npu.ua/wp-content/uploads/2023/10/pfuzvit.pdf

Для подачі звіту через вебпортал ПФУ нотаріусам потрібно виконати такі кроки:

Зайти на вебпортал  (https://portal.pfu.gov.ua) та натиснути кнопку «Вхід».

У вікні, що відкриється, в полі «Бажаєте увійти як» обрати категорію «Нотаріус», зазначити акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК), який надав КЕП, прикріпити файл ключа (з файлового носія чи з токена) та ввести пароль.

Заповнити всі обов’язкові поля електронного документа, що з’явиться на екрані. Після введення необхідних даних натиснути кнопку «Сформувати звіт».

Переглянути сформований електронний звіт та надіслати документ до ПФУ. Надісланий звіт реєструється в ПФУ автоматично, а нотаріусу в електронний кабінет на вебпорталі надходить про це квитанція. У квитанції зазначаються реквізити прийнятого або неприйнятого (із зазначенням причини) звіту.

Для пошуку та перегляду в особистому кабінеті звітів, сформованих нотаріусом раніше, потрібно ввести необхідні запити, обравши відповідні поля: Рік звіту; Квартал; Тип звіту; Статус звіту; Дата подання звіту; Звіт (посилання для завантаження-відкриття звіту з електронного архіву); Квитанція.

Переглядів:
стрічка новин