Новини палати

Міністерство юстиції України відповіло на лист Нотаріальної палати України від 09.10.2019 № 51/4 щодо вимог до зберігання архіву приватного нотаріуса.

У листі Мін’юсту від 25.10.2019 № 39051/35444-33-19/19.6.1 повідомляється, що Положенням про вимоги до робочого місця нотаріуса (контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за організацією нотаріальної діяльності (затвердженим наказом від 23.03.2011 № 888/5) передбачено дві непов’язані між собою вимоги щодо зберігання архіву приватного нотаріуса та документів нотаріального діловодства:

– у робочому кабінеті приватного нотаріуса у металевій(их) шафі(ах);

– у відповідно обладнаній для зберігання архіву приватного нотаріуса та документів нотаріального діловодства кімнаті, на дверях якої має бути встановлений дверний замок.

Положенням не передбачено інших вимог, зокрема щодо обладнання такої кімнати металевими шафами або обшивання кімнати вогнетривким матеріалом, встановлення залізних дверей та гідрометра.

Також Положенням встановлено: якщо у приміщенні працюють двоє чи більше приватних нотаріусів, їх архіви повинні зберігатися в окремих металевих шафах або окремих кімнатах для зберігання архівних документів.

.

Переглядів:
стрічка новин