Новини палати

Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини відкрито провадження (https://npu.ua/wp-content/uploads/2023/04/uvr.pdf) за зверненням НПУ щодо відновлення доступу нотаріусів до Єдиних та Державних реєстрів на територіях Марганецької міської територіальної громади, Нікопольської міської територіальної громади Дніпропетровської області, м. Очаків Очаківської міської територіальної громади Миколаївського району Миколаївської області, Середино-Будської міської територіальної громади Шосткинського району Сумської області.

Активні бойові дії у вказаних містах не ведуться, при цьому на території вказаних відсутній доступ нотаріусів до ДРРП, Спадкового реєстру, ДРАЦС та інших. Відповідно, порушуються права та законні інтереси осіб, відключення від реєстрів створює соціальну та економічну напругу, а нотаріуси позбавлені конституційного права на працю.

Нагадаємо, що НПУ також просить підтримки змін до постанови КМУ від 06.03.2022 № 209 – зупиняти доступ до реєстрів виключно у районах воєнних/бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, надавши можливість працювати та виживати під час війни громадянам України та бізнесу https://npu.ua/news/dostup-do-derzhr2/

Переглядів:
стрічка новин