Новини палати

Президент НПУ, голова Благодійного фонду НПУ «Порятунок нотаріусів та їх сімей» продовжує інформування щодо роботи НПУ та БФ.

НПУ продовжує співпрацю із міжнародним нотаріатом щодо надання допомоги нотаріусам України.

Виступ президента НПУ як представника України на Асамблеї МСЛН іноземні колеги зустріли і провели гучними оплесками. У своєму зверненні Володимир Марченко чітко вказав, що нотаріати росії та білорусі повинні бути виключені з МСЛН. Так само успішно на Асамблеї виступив представник НПУ Юрій Орзіх.

В результаті МСЛН вирішено зупинити членство нотаріатів рф та рб як мінімум до наступного Конгресу, тобто до 2025 року. Зауважимо, що з березня 2022 року МСЛН припинив будь-які контакти із цими нотаріатами.

Також за зверненням НПУ Україну звільнили від сплати членських внесків в МСЛН на 2022, 2023 та 2024 роки (це 7 тисяч євро кожен рік).

Ще одне рішення МСЛН – додаткове виділення 15 тисяч євро до Благодійного фонду НПУ.

Крім того, Нотаріальна палата Польщі перерахувала 80 тисяч злотих (це приблизно 15 тис євро). Нотаріальна палата Литви прийняла рішення про додаткове виділення коштів у Фонд НПУ. На початку 2023 року очікується виділення додатково певної суми від РНЄС.

В рамках співпраці з Францією планується відпрацювання механізмів з надання фінансової допомоги задля оцифрування нотаріальних архівів, передусім в областях, де велись та ще ведуться бойові дії.

Переглядів:
стрічка новин