Новини палати

ВР 13.12.2022 прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності» (законопроект № 5655) https://npu.ua/5655  Нагадаємо, що НПУ проводила правовий аналіз проекту та надсилала свої зауваження депутатам https://npu.ua/news/kom5655/

Внесено зміни до порядку перевірки санкцій https://npu.ua/wp-content/uploads/2022/12/sank-m.pdf

НПУ звернулася до Мін’юсту з проханням роз’яснити проблемні питання, які виникли у зв’язку із  Законом про вихід з Конвенції про правову допомогу https://npu.ua/news/npu-mu-konv/

Відеозвіт президента НПУ Володимира Марченка про роботу Благодійного фонду НПУ: https://youtu.be/_i4RCrZMKjs

В Україні офіційно встановлено нове свято – День прав людини, 10 грудня (на честь ухвалення Загальної декларації прав людини).

Європарламент визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

ЄС офіційно погодив дев’ятий пакет санкцій проти рф.

В програмному забезпеченні ДЗК запроваджено нову опцію – «внесення функціональних зон».

Ліквідовано Окружний адміністративний суд міста Києва, натомість утворюється Київський міський окружний адміністративний суд.

КЦС ВС опублікував огляд судпрактики https://bit.ly/3j2uR1a.  Зокрема, цікавий висновок щодо спадкових правовідносин: за відсутності доказів про погашення спадкоємцем боржника боргу та письмової відмови спадкоємця в здійсненні одноразового платежу на користь кредитора має місце мовчазна відмова спадкоємця в здійсненні одноразового платежу, що є підставою для задоволення вимог кредитора в межах вартості отриманого спадкоємцем у спадщину майна.

Переглядів:
стрічка новин