Новини палати Новини відділень

Будинки та офіси багатьох нотаріусів у різних областях України пошкоджені або знищені в результаті збройної агресії росії.

У Чернігів, одне із найбільш постраждалих від війни міст, відбулася чергова робоча поїздка президента Нотаріальної палати України Володимира Марченка, аби підтримати нотаріусів міста-героя та напрацювати матеріали для роботи НПУ із іноземними колегами та організаціями.

Першим чернігівським нотаріальним офісом, який відвідали Володимир Марченко разом із головою відділення НПУ в Чернігівській області Володимиром Коваленком та заступником голови Сергієм Ніколаєнком, стало робоче місце Тетяни Коваленко, приватного нотаріуса Чернігівського районного нотаріального округу.

У Тетяни Коваленко пошкоджені офісне приміщення та власне житло. Але найтрагічніша подія – загибель брата, Сергія Гребенюка, приватного нотаріуса Чернігівського міського нотаріального округу. Доброволець з першого дня війни, Сергій Гребенюк став на захист України у підрозділі тероборони. Загинув у березні, під час бойового чергування, внаслідок авіаудару.

Державний нотаріальний архів – також у списку постраждалих будівель. Приміщення зазнало часткового руйнування, вибуховою хвилею пошкоджено четвертий поверх, вибито вікна.

Валентина Кезля, приватний нотаріус Чернігівського міського нотаріального округу, показала колегам пошкоджений та пограбований офіс, розповіла, що і особисте житло також пошкоджене.

Повністю зруйноване житло у Олени Бірюкової, приватного нотаріуса Чернігівського міського нотаріального округу.

Також зазнало пошкоджено житло Людмили Петрушиної, приватного нотаріуса Чернігівського районного нотаріального округу.


Офіс та житло пошкоджене у Оксани Анікейчик, приватного нотаріуса Чернігівського міського нотаріального округу.

Оглянули і зруйноване приміщення Першої чернігівської державної нотаріальної контори. Працівники саме займалися порятунком найціннішого – архіву. Відділенням НПУ було оперативно організовано допомогу – і вже через два дні перевезення архіву було завершено.

«Щиро вдячна всім! Усім разом і кожному окремо, хто виділив час, витратив свої фізичні, матеріальні і душевні ресурси та допоміг завершити процес перевезення архіву Першої контори. Усім нам – найшвидшої Перемоги!», – відгукнулася із словами вдячності завідувач ДНК Олена Підгайна.

Війна наносить величезні збитки економіці України, а робота нотаріуса напряму залежить від економічного розвитку. Тому дуже важливе значення має фінансова підтримка українських нотаріусів з боку міжнародних колег. НПУ продовжує активну роботу на міжнародному рівні щодо стимулювання наповнення Благодійного фонду «Порятунок нотаріусів та їхніх сімей». 

Нагадаємо, що раніше президент НПУ відвідав нотаріусів Київщини  та Харкова

 

 

Переглядів:
стрічка новин