Новини палати Новини відділень

1 червня 2022 року президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко та голова відділення НПУ в Київській області Каріна Дерун відвідали міста-герої Київської області – Ірпінь, Гостомель, Бучу та Бородянку.

Важливо було підтримати моральний дух нотаріусів, зокрема Бучанського району, які стали першими свідками страшних трагедій на тимчасово окупованих територіях.

Нотаріуси регіону в перші дні війни, під звуки вибухів, залишались на своїх робочих місцях, допомагали людям, зокрема зробити документи для евакуації дітей за кордон.

Завдяки приватним нотаріусам Оксані Калинушці та Руслану Королю, які показали безпечні маршрути між містами, було відвідано 12 приватних та державних нотаріальних контор, де президент НПУ та голова відділення НПУ спілкувалися з нотаріусами, оглянули масштаби пошкодження та знищення приміщень, в яких здійснювалася та/або на сьогодні відновлена нотаріальна діяльність.

Вдалося поспілкуватися з наступними нотаріусами: Оксаною Калинушкою (Ірпінь), Людмилою Демчук (Ірпінь), Дмитром Бережним (Ірпінь), родиною Запісочних (Ірпінь), Максимом Нельзіним (Ірпінь), Ларисою Фальковською (Буча), Світланою Білоконь (Буча), Петром Гринюком (Бородянка), Русланом Королем (Бородянка).

Із нотаріусами, які у зв’язку із пошкодженням або знищенням офісних приміщень не були присутні на робочому місці, проведено телефонні розмови, а саме із Оленою Лєтнєвою (Ірпінь), Вікторією Тищенко (Гостомель), Наталією Микитенко (Бородянка).

Зокрема, було оглянуто пошкоджені офіси Бородянської ДНК, нотаріусів Мар’яни Клімишиної, Марини Кінащук та повністю зруйноване приміщення Галини Пікущої.

У кожного з нотаріусів своя історія, свої спогади та свої особливі «подарунки», які залишили їм окупанти. Але вони готові продовжувати працювати та відновлювати нотаріат у своїх героїчних містах!

Як доказ цьому – коли представники НПУ без попередження завітали до нотаріальної контори подружжя Запісочних в Ірпені, то були приємно вражені, адже вони у своєму офісі зібрали колег з Бучі та всі разом напрацьовували єдину нотаріальну практику, обговорюючи питання спадкового права.

Висловлюємо щиру подяку та повагу всім, з ким довелося зустрітися та поспілкуватися.

Дякуємо нотаріусам за збереження архіву!

Окрема подяка небайдужим нотаріусам Київської області, які надали паливо для автомобіля, аби ця поїздка відбулася.

Разом відбудуємо нотаріат та переможемо!

Переглядів:
стрічка новин