Новини палати

Новий номер журналу «Нотаріат України» читайте за посиланням https://npu.ua/wp-content/uploads/2021/12/NU3422.pdf 

– Підсумки 2021 року для нотаріату: топ-10 подій;

UNG 2021 – фоторепортаж, список переможців, відгуки;

– Інтерв’ю: Борис Кот – щиро про любов до спорту та UNG;

– «Робоче місце нотаріуса»: про свій офіс розповіла Ірина Стаднік (м. Дніпро);

– Чому нотаріуси захоплюються живописом? Творчі історії Людмили Масловець та Олени Чуєвої;

– Дайджест новин, корисна інформація.

Основні матеріали незабаром будуть опубліковані на сайті journal.npu.ua

 

СЛОВО РЕДАКТОРА

Нотаріальна спільнота, завершуючи 2021 рік, як і усе людство, підводить підсумки, аналізує результати, радіє досягненням, робить висновки, будує плани на майбутнє.

І працює навіть тоді, коли країна поринає у багатоденний новорічно-різдвяний святковий марафон. Нотаріусам не доступна популярна опція «давайте вже після свят», тому що відвідувачі часто просять «усе й одразу». Звісно, нотаріус готовий допомогти, захистити права, гарантувати безспірність правочину.

Як витримати міжособистісні емоційні бурі, цунамі законодавчих змін та урагани «технічних помилок»? Тихі гавані для відпочинку – родинне коло, зустрічі з друзями, а також різноманітні хобі: спорт, образотворче мистецтво, література, подорожі. А ще кожен український нотаріус – частково філософ.

До речі, найвідоміший український філософ Григорій Сковорода висловлювався про свідомий вибір професії та підтримував концепцію навчання впродовж життя. На його думку, для внутрішньої гармонії та рівноваги кожна людина повинна мати «сродну працю». Нотаріуси блискуче демонструють ці ідеї на практиці, адже дуже люблять свій фах, а також ніколи не припиняють самовдосконалення та підвищення професійного рівня.

2021 приніс неймовірно багато нормативних змін, зокрема відбувся важливий етап нотаріальної реформи – реєстрація законопроекту № 5644, розробленого, по суті, НПУ. Із 1 липня нотаріуси почали виконувати важливу місію на ринку землі. І всі адаптувалися до роботи в умовах пандемії…

На 2022 рік – багато сподівань. Мрійте сміливо! Вірте у себе та єдність нотаріату, адже переживати шторми краще разом. Пам’ятаймо, що корабель тоне не тоді, коли він у воді, а коли вода у ньому: важливо те, що відбувається всередині кожного з нас, всередині громади як нашого спільного корабля.

Головний редактор Юлія Шешуряк

 

Переглядів:
стрічка новин