Новини відділень

31 липня 2019 року в м. Львові нотаріуси підвищили професійний рівень на безкоштовному заході, організованому Нотаріальною палатою України.

Алгоритмом роботи в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна на платформі UnityBase (UB) поділився Юрій Пилипенко, голова відділення НПУ в Львівській області, приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу.

Юрій Пилипенко розповів про коректні пошуки обтяження за субєктом та обєктом, особливості реєстрації заяви та формування витягу з реєстру, пошуку раніше сформованих документів, реєстрації обтяження і формування витягу.

Віталій Желінський, державний реєстратор, начальник відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації виступив на тему «Державна реєстрація юридичних осіб. ТОВ/ТДВ після закінчення перехідного періоду: статут, рішення, спадкування частки. Модельний статут ТОВ».

Доповідач акцентував, зокрема, на наступних аспектах реєстрації юридичних осіб:
– статут ТОВ/ТДВ: вимоги до його написання, оформлення та засвідчення справжності підписів; типові помилки в статутах;
– перехідний період відповідно до Закону про ТОВ та ТДВ закінчився – що робити тим товариствам, які не привели свої установчі документи у відповідність до вимог профільного закону;
– підписання протоколу ТОВ: хто підписує та вимоги до засвідчення справжності підписів; спадкування частки в статутному капіталі ТОВ/ТДВ;
– порядок набуття права власності на частку в порядку спадкування;
– внесення інформації до ЄДР щодо спадкоємців: вимоги до документів та алгоритм дій державного реєстратора;
– право спадкоємця відмовитися від вступу до складу учасників.

Також у заході взяв участь представник Львівської філії ДП «НАІС», який розказав, як відбуватиметься верифікація нотаріусів та актуалізація відомостей в держреєстрах, держателем яких є Мін’юст.

Переглядів:
стрічка новин