Новини палати

Нотаріальна палата України опрацювала проект «Порядку реалізації експериментального проекту щодо надання згоди одного з батьків на тимчасовий виїзд за межі України дитини, яка не досягла 16 років, у супроводі другого з батьків».

НПУ вважає даний проект ризикованим та таким, що не відповідає закону, тому просить його відхилити.

Неприпустимо проводити експерименти, від яких залежить доля дітей, особливо під час війни.

Детальні зауваження НПУ надіслала відповідним суб’єктам, які можуть вплинути на опрацювання проекту (https://npu.ua/wp-content/uploads/2023/08/dity-proekt-npu.pdf).

У своїх відповідях на листи НПУ Заступник керівника Офісу Президента України (https://npu.ua/wp-content/uploads/2023/08/of1.pdf) , а також Радник – Уповноважений Президента з прав дитини (https://npu.ua/wp-content/uploads/2023/08/of2.pdf) повідомили, що скерували звернення НПУ до КМУ з проханням опрацювати порушені питання та поінформувати про результати.

Нагадаємо, що НПУ послідовно виступає на захисті прав дітей та батьків, зокрема працювала над недопущенням прийняття законопроекту № 6146, яким пропонувалася ризикована та незаконна можливість надання згоди одним із батьків на тимчасовий виїзд за кордон дитини безпосередньо через Дію, без засвідчення справжності підпису батьків. Комітет ВР з питань правової політики підтвердив усі ризики подібних ініціатив: https://npu.ua/news/6146-komitet/

Переглядів:
стрічка новин