Новини палати

У Київському державному нотаріальному архіві 27 лютого 2018 року відбувся День відкритих дверей з метою ознайомлення всіх зацікавлених із роботою та історією архіву, правилами передачі справ на зберігання. У заході взяли участь керівник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко, член Ради Нотаріальної палати України Наталія Козаєва, начальник Управління з питань нотаріату Головного територіального управління юстиції в місті Києві Кирило Міненко, а також завідувачі державних нотаріальних контор, приватні  та державні нотаріуси міста Києва.

Архіваріуси в інтерактивній формі розповіли про свою роботу, за участі представників НПУ провели семінар на тему «Нотаріальне діловодство та архівна справа». Для нотаріусів-початківців працівники архіву презентували методичні рекомендації для роботи з архівом «Пам’ятка нотаріуса по питаннях архівної справи». Окрім того, було проведено практичний майстер-клас щодо формування справ (нарядів) для передачі на відповідальне державне зберігання.

У місті Києві здійснюють діяльність майже 1300 приватних нотаріусів, що складає п’яту частину нотаріусів України. На відповідальному зберіганні в Київському державному нотаріальному архіві знаходяться 60 303 справи. Робота архівів – дуже важлива, адже основними їхніми завданнями є комплектування документів, забезпечення збереження та використання відомостей, що містяться в документах, які знаходяться на зберіганні; створення і вдосконалення довідкового апарату до документів; здійснення контролю за зберіганням документів та обліково-довідкового апарату до документів, які зберігаються у фондоутворювачів; підготовка та своєчасна передача документів, внесених до Національного архівного фонду.

Для додаткової консультації щодо роботи Київського державного нотаріального архіву звертайтесь за телефоном: ‎(044) 246-26-22, ‎246-26-21, адреса: просп. Повітрофлотський, 76 Г.

Переглядів:
стрічка новин