Новини палати

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко 16 липня взяв участь у візиті Президента України Володимира Зеленського до села Путрівка Київської області, де виявлено незаконну діяльність комунального реєстратора.

Під час зустрічі було обговорено можливий план дій боротьби з рейдерством у сфері державної реєстрації. Володимир Марченко передав Володимиру Зеленському напрацьовані НПУ матеріали – Стратегічний план зупинення рейдерства та законопроект про внесення відповідних змін в законодавство.

У своєму виступі Володимир Марченко підтримав необхідність наведення ладу в роботі комунальних підприємств та зазначив, що вимоги до діяльності реєстраторів повинні бути такими ж, як і до нотаріусів (стаж, освіта, сертифікація робочого місця тощо). Також президент НПУ звернув увагу на важливість негайного технічного поліпшення роботи електронних реєстрів.

Глава держави запропонував Мін’юсту терміново заблокувати для комунальних реєстраторів можливість здійснювати реєстрацію – до наведення ладу в цій сфері. Очікується, що найближчим часом з’явиться Указ Президента щодо боротьби з рейдерством у сфері реєстрації.

Справжній антирейд: НПУ презентувала план подолання рейдерства у сфері державної реєстрації
НПУ пропонує Президенту України дієві механізми подолання рейдерства у сфері державної реєстрації

Переглядів:
стрічка новин