Новини палати

Нотаріальна палата України звернулася з листом до Президента України з приводу  шляхів усунення корупційних механізмів та зупинення рейдерства у сфері державної реєстрації та надала пакет напрацьованих матеріалів (затверджених Радою НПУ 02.07.2019):

Стратегічний план зупинення рейдерства у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу та інфографіка до нього;

проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи контролю і вирішення спорів у сфері державної реєстрації та щодо подолання рейдерства» (порівняльна таблиця).

Зазначені матеріали підготовлені за результатами проведеного НПУ експертного обговорення «Справжній АНТИРЕЙД» за участю  представника Офісу Президента України, народних депутатів, науковців, експертів та практиків.

Нотаріат України завжди давав потужний ресурс для старту реформ у державі, а також виступав своєрідним буфером для захисту прав населення від невдалої стратегії реформаторів. НПУ, представляючи увесь нотаріат України, не тільки зважилась на безпрецедентний крок та відкрито виступила у боротьбі з рейдерством та системоутворюючими його чинниками, але й пропонує  дієві механізми подолання рейдерства.

«Конституційне право власності є непорушним. Це не просто лозунг – це запорука існування України, її розвитку, сприятливого інвестиційного клімату та гарантій кожному власнику. Тому потрібна  лише політична воля задля  безповоротного подолання рейдерства у країні», – зазначається в листі НПУ.

Сподіваємось, що пропозиції НПУ щодо шляхів подолання рейдерства  будуть підтримані Президентом України.

Підсумки оголошення стратегічного плану НПУ щодо боротьби з рейдерством (відео)
НПУ розробила механізми подолання земельного рейдерства (відео)
Рейдерство в держреєстрах: зміна власника нерухомості. НПУ пропонує механізми боротьби (відео)
Позиція НПУ щодо існування Антирейдерської комісії Мін’юсту (відео)

Переглядів:
стрічка новин