Новини палати

Міністерство юстиції України відповіло на звернення Нотаріальної палати України https://npu.ua/news/zp-dnk/ щодо забезпечення гідних умов оплати праці працівників державних нотаріальних контор та державних нотаріальних архівів.

Мін’юст повідомляє, що із 1 жовтня 2020 року посадові оклади працівникам ДНК та архівів було встановлено на рівні посадо

Як констатує Мін’юст, Державним бюджетом на 2021 рік не передбачено видатків на збільшення оплати праці ДНК та архівів.

Водночас Міністерство розділяє позицію НПУ щодо необхідності підвищення посадових окладів державних нотаріусів та обіцяє надалі вживати заходів в цьому напрямку. «При зміні рівня посадових окладів державних службовців відповідних категорій будуть пропорційно переглядатися і посадові оклади працівникам ДНК та архівів», – говориться в листі Мін’юсту. https://npu.ua/wp-content/uploads/2020/12/mu-dnk.pdf

Нотаріальна палата України наполягає, що гідна оплата роботи державних нотаріусів є однією з важливих передумов для подолання кадрового дефіциту в ДНК, а вирішення кадрового питання посприяє доступності нотаріальних дій для населення, особливо для сільського, а також знизить соціальну напругу.

НПУ готова брати участь у розробці відповідних змін до нормативно-правових актів та аргументувати перед урядом необхідність підвищення посадових окладів державних нотаріусів.

 

Переглядів:
стрічка новин