Новини палати

17 липня у дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» (м. Київ) відбулося вручення обладнання, придбаного за кошти, зібрані нотаріальною спільнотою України в рамках благодійної акції «Нотаріуси допомагають дітям».

Відділенню неврології, де лікуються діти із найважчими неврологічними захворюваннями з усіх регіонів України, подароване обладнання для діагностики епілепсії, а саме – комплекс електроенцефалографічний комп’ютерний BRAINTEST-24 з функцією довготривалого відео моніторингу (викликані потенціали, шаховий паттерн, на базі комп’ютерної техніки). Виробник – ТОВ НВП «DX-СИСТЕМИ». Вартість обладнання – 200 000 грн.

Від імені нотаріальної спільноти обладнання вручили президент НПУ Володимир Марченко, голова відділення НПУ в Київській області Каріна Дерун та працівники апарату НПУ. «ОХМАТДИТ» представляли в.о. головного лікаря Тетяна Іванова, завідуюча відділенням Олена Савченко, лікар-невролог Галина Федушка та інші працівники лікарні.

Як розповіли лікарі, відеофіксація епілептичних нападів дуже важлива, оскільки батьки дітей не завжди можуть їх правильно описати. Для того, щоб визначити чітке вогнище, з якого виникають напади, слід проводити ЕЕГ-відеомоніторинг.

Тепер завдяки нотаріусам-благодійникам батькам хворих дітей не потрібно буде звертатися у приватні медзаклади, де одна процедура діагностики коштує аж 5-6 тисяч гривень.

Для діток із судомами ЕЕГ-відеомоніторинг є неоціненним методом діагностики – як для уточнення діагнозу, так і для вирішення подальшої тактики лікування.

Адміністрація «ОХМАТДИТ», медичні працівники та батьки дітей щиро вдячні нотаріальній спільноті за допомогу!

Нотаріальна палата України дякує усім нотаріусам, які долучилися до акції!

Окрема подяка – виробнику ТОВ НВП «DX-СИСТЕМИ» за турботу про дітей та надані знижки.

Фотоальбом

Переглядів:
стрічка новин