Новини відділень

Голова відділення Нотаріальної палати України в Львівській області Юрій Пилипенко, заступник голови Омелян Бояківський, член правління відділення Владислава Дяків, нотаріуси Ірина Шміліховська та Лілія Амбросійчук 24 січня 2020 року взяли участь у розширеному засіданні Львівської Регіональної Ради з питань реформи правосуддя (Проект ЄС «Право-Justice»).

Під час заходу обговорювалися питання вдосконалення контролю у сфері державної реєстрації, запровадження додаткової автентифікації для нотаріусів та державних реєстраторів, подолання рейдерства у системі державної реєстрації, повноваження та діяльність Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Також експертами «Право-Justice» було презентовано Звіт з технічної оцінки стану роботи Державних та Єдиних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України. Окрім того, учасники зустрічі обговорили положення законопроекту № 2110 «Про публічні електронні реєстри».

Також засідання регіональних рад відбувалися в Одесі та Харкові.

Одним із напрямків діяльності Проекту ЄС «Право-Justice» є робота в регіонах задля підтримки реалізації реформ у сфері правосуддя. Завдання зазначених Регіональних рад – визначення проблемних питань, що виникають в процесі проведення судової реформи, та підготовка узагальнених пропозицій щодо їх вирішення; налагодження постійного фахового діалогу між регіонами і центром.

 

Переглядів:
стрічка новин