Новини палати

За результатами взаємодії Нотаріальної палати України, Міністерства аграрної політики та продовольства, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру з Фондом державного майна України відбулася модернізація сервісу автоматичної оцінки нерухомості.

Вдосконалено алгоритм роботи сервісу щодо розрахунків оціночної вартості земельних ділянок та нерухомості в тих локаціях, де відсутні аналоги для її розрахунку або наявні в недостатній кількості, розрахунку оціночної вартості земельних ділянок, в тому числі земельних ділянок сільськогосподарського призначення, деяких типів житлової нерухомості, зокрема, гуртожитків.

За результатом зміни алгоритму очікується суттєве поліпшення роботи сервісу щодо оцінки земель с/г призначення, проблематика якого була заявлена в перші місяці роботи ринку землі.

Наповнення Єдиної бази даних звітів про оцінку майна інформацією зі звітів оцінювачів та укладених договорів, коректність внесення параметрів при формуванні довідок про оцінку майна, а також внесення нотаріусами вартості відчужуваного майна за правочинами впливає на об’єктивність результатів автоматичної оцінки.

Разом з тим, ФДМУ продовжує роботу над вдосконаленням роботи сервісу оцінки. Нотаріальною спільнотою надаються пропозиції щодо вдосконалення сервісу задля забезпечення об’єктивних результатів оцінки.

НПУ висловлює вдячність за конструктивну взаємодію ФДМУ, Мінагрополітики, Держгеокадастру та усім нотаріусам, що долучились до збору та підготовки аналітичної інформації для покращення роботи сервісу.

Звертаємо увагу нотаріусів на важливість коректного наповнення інформацією Єдиної бази даних звітів про оцінку майна при вчиненні нотаріальних дій.

Переглядів:
стрічка новин