Новини палати

Нотаріальна палата України бере активну участь в розробці нормативно-правових актів для реалізації процедур надання компенсацій за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок збройної агресії рф проти України.

25 травня 2023 року Перший віце-президент НПУ Олена Кирилюк, віце-президент НПУ Інна Бернацька та заступник голови Комісії НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності Тетяна Кучеренко взяли участь в нараді з представниками Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Наразі проводиться робота для напрацювання нормативно-правових актів для реалізації Закону України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України», який набув чинності 22 травня 2023 року, та яким передбачається безпосередня участь нотаріусів на різних етапах даного процесу.

Зокрема, в ході наради було обговорено проект Постанови КМУ, якою буде затверджуватися Порядок надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна. Представники НПУ висловили свої пропозиції та правки до проекту.

Учасники заходу домовилися про подальшу спільну роботу.

Переглядів:
стрічка новин