Новини палати

Голова Центру медіації Нотаріальної палати України Ірина Петрова разом з колегами-нотаріусами взяли участь в онлайн круглому столі на тему “Медіація у сімейних конфліктах (спорах): професійна підготовка та спеціалізація медіатора”, організованому Асоціацією сімейних медіаторів України.

Нагадаємо, що між Центром медіації НПУ та ГО «Асоціація сімейних медіаторів України» діє Меморандум про співпрацю

Серед учасників також були медіатори, представники навчальних закладів, які здійснюють підготовку медіаторів, представники суб’єктів, що забезпечують проведення медіації у сімейних конфліктах та інші.

Учасники зустрічі обмінялися баченнями щодо розвитку та перспектив професійної підготовки та розвитку сімейної медіації в Україні.

Ірина Петрова розповіла про компетенції нотаріуса як медіатора та у своєму виступі згадала влучний вислів: «Нотаріус – добровільний суддя, якого обирають завдяки особливій компетентності. Йому відомі таємниці сімей. Його робота не зводиться до написання договорів, він припиняє інтереси, готує угоди і контролює їх виконання. Зали судових засідань будуть переповнені, як тільки зникне нотаріус» (Пʼєр Гомо, прокурор і сенатор Французької Республіки).

Переглядів:
стрічка новин