Новини палати

8 жовтня у Києві розпочався перший практичний модуль для учасників програми «Медіація: базові навички для нотаріуса».

(Фотоальбом)

Навчання організоване Нотаріальною палатою України із врахуванням численних прохань нотаріусів та відгуків учасників першого набору програми.

З вітальним словом до колег звернувся президент НПУ Володимир Марченко, який наголосив: «У нотаріальній діяльності визначальне значення має особа нотаріуса, адже нотаріат це не конвеєр дій, а індивідуальний підхід до кожної ситуації, що базується на знанні та вмінні реалізувати як професійні юридичні знання, так і soft skills, серед яких і медіативні навички. Медіація вчить нас, як почути інших, надає потужний інструментарій для професії та життя».

Автори, тренери програми – Аліна Сергєєва та Тетяна Цувіна, експерти з міжнародним досвідом в сфері медіації, медіатори, адвокати, співавтори підручника з медіації, розробники програм для представників правничих професій.

Програма включає теорію та практику, вправи та обговорення із застосуванням інтерактивних методів, коучинг та зворотній зв’язок із тренерами, практичні заняття, симуляційні вправи.

Важливо, що після завершення навчання та іспиту нотаріуси отримують Сертифікат, який відкриє доступ до професії медіатора, відповідно до вимог майбутнього Закону «Про медіацію» (законопроект № 3504 готується до другого читання).

«Нотаріуси активно зацікавлені у застосуванні процедури медіації. Це свідчить про відкритість професії до нових сучасних тенденцій, бажання розвиватися. А системний підхід НПУ сприяє розвитку медіації в спільноті нотаріусів», – зазначила Аліна Сергєєва.

«Розпочинається новий етап розвитку професії нотаріуса – в Україні незабаром буде запроваджено офіційні вимоги до медіаторів та спеціальну процедуру медіації, – зауважила Тетяна Цувіна. – Важливо бути готовими до таких новацій. Окрім того, здобуті навички медіатора успішно застосовуються не тільки під час проведення медіаційних процедур, а і в щоденній роботі та повсякденному житті».

Планується наступний набір нотаріусів на навчання медіації. Слідкуйте за анонсами!

Переглядів:
стрічка новин