Новини палати Новини відділень

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко 11 листопада взяв участь у ІІ Щорічній Конференції Регіональних рад реформ правосуддя (РРРП), організованій Проектом ЄС «Право-Justice».

Окрім того, в режимі онлайн в заході взяли участь представники РРРП, зокрема голова відділення НПУ в Харківській області Олена Самощенко та інші нотаріуси.

Під час конференції було презентовано результати роботи РРРП, відбулася панельна дискусія щодо напрямків розвитку сектору юстиції, також обговорювалися особливості роботи у період карантину.

Нагадаємо, НПУ провела міжнародний веб-симпозіум щодо роботи нотаріату в умовах пандемії.

Регіональні ради з питань реформи правосуддя є постійно діючими робочими групами, функціонують в Чернівецькій, Дніпропетровській, Харківській, Львівській, Одеській областях та на Донбасі. Мета їх діяльності – сприяти процесу розробки державної політики у сфері юстиції за принципом ініціативи знизу – через донесення інформації владі про специфічні для регіону виклики та шляхи їх вирішення. Таким чином правники з регіонів беруть участь у формуванні політики у сфері юстиції та представляють комплексні рекомендації стосовно удосконалення законодавства. Також в межах роботи рад міжнародні експерти діляться кращими європейськими практиками з різноманітних питань функціонування системи юстиції.

Зокрема, члени РРРП долучались до підготовки законопроекту про медіацію, змін до Кодексу з процедур банкрутства, пропозицій щодо вдосконалення законодавства з питань виконавчого провадження, функціонування електронного суду, обговорення концепції перехідного правосуддя, цифровізації сфери юстиції, запровадження Е-нотаріату тощо.

Представники нотаріальних спільнот областей беруть активну участь в роботі відповідних РРРП.

Переглядів:
стрічка новин