Новини палати

На даний час на всій території України досі закритий доступ до Єдиного державного демографічного реєстру та зупинене декларування (реєстрація) місця перебування чи місця проживання осіб.

Нотаріальні дії відкладаються або зриваються через неможливість зняття з реєстрації фізичних осіб, оперативного отримання інформації з реєстрів територіальних громад тощо, що гальмує цивільно-правовий обіг нерухомого майна та оформлення спадкових прав в державі.

Тому Нотаріальна палата України ще у травні зверталася та знову звернулася із проханнями:

– до Державної міграційної служби України – в максимально стислі терміни відновити роботу Єдиного державного демографічного реєстру на неокупованих територіях та на територіях, де не ведуться активні бойові дії;

– до Міністерства цифрової трансформації України – в максимально стислі терміни відновити можливість декларування (реєстрації) місця перебування чи місця проживання фізичних осіб.

Разом з цим, НПУ просить забезпечити, щоб інформація щодо зареєстрованих за конкретними адресами була достовірною, повною та враховувала дані паперових носіїв відділів реєстрації.

Належна робота ринку нерухомості – необхідна складова відновлення економіки України та реалізації майнових прав громадян!

Переглядів:
стрічка новин