Новини палати

До уваги нотаріусів – матеріали круглого столу «Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень: новітня практика Верховного Суду», який відбувся 26 березня за участі представників НПУ. Судді, науковці та експерти обговорили актуальні питання щодо вирішення спорів у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юрисдикційність, способи захисту порушеного права у таких спорах, особливості застосування Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» тощо.

«Загальні питання та особливості застосування Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (суддя-спікер КГС ВС Юрій Чумак)

«Юрисдикційні спори, пов’язані із державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (суддя КГС ВС Віталій Уркевич). Зокрема, в пунктах 1.2., 1.3. презентації розглянуто питання належного відповідача в таких спорах, а також роль нотаріуса (відповідач чи третя особа).

«Способи захисту порушеного права у спорах, пов’язаних із державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (суддя КГС ВС Іван Міщенко). Особлива увага надається обтяженню нерухомого майна іпотекою як способу захисту.

«Перегляд підходів до визначення ефективних способів захисту права власності на нерухоме майно» (суддя ВП ВС Костянтин Пільков).

«Державна реєстрація як юридичний факт» (професор кафедри цивільного права НЮУ імені Ярослава Мудрого Інна Спасибо-Фатєєва)

Переглядів:
стрічка новин