Новини палати

Центр медіації Нотаріальної палати України на чолі із Іриною Петровою провів засідання, присвячене підготовці до реалізації норм нового Закону України від 16.11.2021 «Про медіацію», який передбачає, що нотаріуси можуть проводити медіацію.

Також Законом встановлено, що Нотаріальна палата України здійснює підготовку нотаріусів у сфері медіації, веде та оприлюднює реєстри нотаріусів, які пройшли підготовку у сфері медіації.

Члени Центру медіації НПУ обговорили перспективи здійснення нотаріусами медіації, процедуру ведення та структуру майбутнього реєстру нотаріусів-медіаторів.

До обговорення приєднався також президент НПУ Володимир Марченко.

Довідково. Центр медіації НПУ  створено у 2020 році з метою об’єднання нотаріусів, які практикують у сфері медіації, захисту їх прав та професійних інтересів; підготовки пропозицій, висновків та обґрунтувань до проектів законів та інших нормативно-правових актів; впровадження та розвитку альтернативних способів вирішення спорів; проведення навчання з медіації; створення єдиної практики медіації в нотаріаті; додаткового закріплення за нотаріатом України статусу інституту попереджувального правосуддя.

НПУ організовано навчальну програму «Медіація: базові навички для нотаріуса», вже другий набір завершує навчання та отримує сертифікати відповідно до вимог нового Закону. 

Переглядів:
стрічка новин