Новини палати

 

Міністерство юстиції України розглянуло лист Нотаріальної палати України від 02.08.2022, у якому НПУ просила врегулювати екстериторіальність державної реєстрації юросіб, місцезнаходженням яких є адміністративно-територіальна одиниця, що включена до Переліку адміністративно-територіальних одиниць, в межах яких припиняється доступ користувачів до єдиних та державних реєстрів.

Мін’юст поінформував: наказом від 08.08.2022 № 3330/54 внесено зміни та передбачено, що в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування державна реєстрація юридичної особи та громадського  формування, місцезнаходженням яких  є  адміністративно­територіальна  одиниця, включена до вищевказаного Переліку, проводиться незалежно від місцезнаходження такої юридичної особи та громадського формування.

«Дякуємо за увагу, що приділяється нотаріальною спільнотою питанням нормативно-правового забезпечення державної реєстрації у сферах нерухомості та бізнесу, –  йдеться в листі Мін’юсту. – Міністерством юстиції наразі продовжується робота з підготовки проектів відповідних актів законодавства, з метою врегулювання правовідносин в умовах воєнного стану».

Переглядів:
стрічка новин