Новини палати

«Дорогі друзі!

Попередні два роки, 2018-й та 2019-й, стали визначальними для професії нотаріуса. Нотаріальна спільнота, усі ми разом, успішно склали іспит на єдність, відповідальність, професійність.

Задумайтеся, скільки труднощів ми перебороли завдяки потужній мотивації зберегти честь професії.

Корупція в міністерствах та відомствах. Рейдерство в сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу. І що дуже нахабно – спроба рейдерства професії нотаріуса.

Ми з вами пам’ятаємо, як важко доводилося відстоювати безпідставні камералки та відключення. Як складно було не допустити прийняття руйнівних законопроектів, які могли вбити нашу професію, – 9140, 9311, 8121.

25 лютого 2019 року ми з вами вийшли під стіни Кабміну – на мирний мітинг проти корупції та рейдерства. Нас залякували, казали, що вийде осіб 10, знімали з автобусів, на нас здійснювали шалений тиск на місцевих так званих зустрічах. Але на мітинг зібралася понад 1000 нотаріусів, а інші нотаріуси страйкували на місцях – не вчиняли нотаріальні дії.

За підсумками мітингу була прийнята Резолюція з вимогами нотаріусів. На даний момент усі її пункти виконані: звільнені чиновники-корупціонери, завдяки законодавчим змінам практично знищене рейдерство, запроваджена диференціація санкцій за порушення. Ми у суді скасували додатковий незаконне корупційне тестування для нотаріусів!

В результаті імідж нотаріату зміцнів та піднялись до того рівня, коли ми стали не лише виконавцями норм права, а здобули можливість ці норми права ініціювати та втілювати в життя.

Усе неможливе виявилося можливим!

І сьогодні ми разом займаємося переходом від самоврядування до саморегулювання, будуємо сучасний нотаріат латинського типу з використанням усіх ІТ-новацій, які в жодному разі не замінять нас, зате полегшать нашу щоденну працю та виведуть нотаріат України на новий рівень.

Саме зараз час працювати над іміджевою складовою.

У нас з вами нарешті з’явилася можливість отримати свій власний Будинок Нотаріату України.

Ще у квітні 2018 року З’їзд нотаріусів України прийняв рішення про необхідність придбання власного приміщення для НПУ.

Щоб виконати це рішення, є два шляхи.

Членські внески. Так, за умови погашення нотаріусами заборгованості та відповідальної сплати членських внесків ми, можливо, зможемо купити приміщення, але доведеться згорнути практично усі програми. Також дуже бажано, щоб кожен нотаріус за можливості сплатив внески на 2020 рік наперед, в січні-лютому.

Ще один шлях – добровільні внески. Впевнений, ми разом зможемо це зробити та ще раз довести усім єдність нотаріальної спільноти!

Ми вже неодноразово довели свою спроможність спільно акумулювати кошти, допомагаючи дітям, Збройним силам, лікарням та колегам.

Прошу кожного відгукнутися на цю пропозицію та зробити посильний добровільний внесок!

Я особисто виконую свою обіцянку, зроблену на засіданні Ради НПУ 7 червня 2018 року, коли ми вперше погодили рішення щодо купівлі приміщення, та роблю свій добровільний внесок.

Разом ми – нотаріуси України, єдина та сильна команда.

Ми маємо право на власний Будинок Нотаріату України!

Ми зробимо це!»

РЕКВІЗИТИ

Призначення платежу: Добровільний внесок

Картка Приватбанк: 5169 3305 2131 5363

Отримувач: Нотаріальна палата України

Або на рахунок: п/р UA86 380775 00000 260 000 5613 1513

АТ КБ «ПРИВАТБАНК»

ЄДРПОУ 38684025

 

Переглядів:
стрічка новин