Новини палати

 

Шановні Денисе Малюська, Рустеме Умєров, Руслане Стефанчук, Євгенію Горовець, Ігоре Фріс!

Знову на Івано-Франківщині використовуються екстремальні агресивні методи мобілізації нотаріусів!

Сьогодні зранку, 18 липня, приватного нотаріуса Івано-Франківського районного нотаріального Колтуна Бориса Михайловича було зупинено працівниками поліції, в подальшому затримано та доставлено до Тименицького РТЦК та СП Івано-Франківської області.

Нотаріус Колтун Б.М. повідомив правоохоронним органам і працівникам військомату, про те, що є діючим приватним нотаріусом, а тому йому необхідний певний час для здійснення передачі справ або укладення договору про заміщення з іншим нотаріусом, хоча б до понеділка 22 липня.

Однак, така інформація була повністю проігнорована як працівниками поліції, так і ТЦК.

Крім того, нотаріус Колтун Б.М. має на утриманні малолітню дитину-інваліда 1 групи та маму, державного нотаріуса Тисменицької районної державної нотаріальної контори Колтун Стефанію Володимирівну, яка теж є інвалідом 3 групи.

(Інформація надана відділенням НПУ в Івано-Франківській області https://npu.ua/wp-content/uploads/2024/07/lyst180724.pdf )

Наголошую! Відповідно до ст. 14 Закону «Про нотаріат» документи нотаріального діловодства та архів приватного нотаріуса, які є власністю держави, перебувають у володінні та користуванні приватного нотаріуса.

Ще раз публічно звертаємо увагу влади на цю проблему!

Просимо невідкладно врегулювати питання, пов’язані з призовом нотарусів на військову службу, щодо надання нотаріусам можливості у визначений законом строк передати справи в архів або укласти договір заміщення!

Нотаріуси – не ухилянти, вони йдуть добровільно захищати Україну з перших днів війни!

Проблема агресивної мобілізації нотаріусів ширша, ніж здається на перший погляд, – за цим стоять долі людей, кожен клієнт мобілізованого нотаріуса отримає купу проблем через неможливість оформлення документів!

Від таких методів мобілізації постраждають громадяни України, все суспільство!

З повагою президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко

 

Переглядів:
стрічка новин