Новини палати

Законом України від 14 липня 2020 року № 775-IX «Про внесення змін до Закону України «Про нотаріат» щодо усунення законодавчих колізій та прогалин», який набрав чинності 8 серпня 2020 року, внесено зміни до пункту 9 частини першої статті 34 Закону України «Про нотаріат».

Зняття заборони відчуження нерухомого майна (майнових прав на нерухоме майно), що підлягає державній реєстрації, отримало статус нотаріальної дії, що супроводжується вчиненням посвідчувального напису про неї на відповідному документі.

Комісія Нотаріальної палати України з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності підготувала для врахування нотаріусами в роботі Інформаційний лист «Щодо змін в порядку зняття нотаріусами заборони на відчуження нерухомого майна».

У листі роз’яснюються питання щодо визначення документа, на якому вчиняється посвідчувальний напис про зняття заборони, а також щодо форми посвідчувального напису.

Окрім того, надаються примірні зразки посвідчувальних написів.

Інформлист НПУ із додатками розміщено на «Нотаріальній платформі» у розділі «Єдина нотаріальна практика» – «Інформаційні листи НПУ»: http://is.npu.in.ua/sectioniblock/viewmaterial?id=2694&section_id=258 

З питаннями доступу до «Нотаріальної платформи» звертайтеся до системного адміністратора НПУ Ростислава Конишева (099) 11 000 40 (Viber, у робочий час)

Переглядів:
стрічка новин