Новини палати

Віце-президент Нотаріальної палати України Інна Бернацька 9 листопада взяла участь у черговому засіданні Земельного штабу щодо функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення, організованого Міністерством аграрної політики та продовольства України за участі Мін’юсту, Комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин, Держгеокадастру, НПУ, ВАР, Асоціацій УКАБ, Земельної спілки України та інших учасників.

В ході робочої зустрічі обговорювалися питання щодо стану формування Єдиної бази даних звітів про оцінку, довідок про оціночну вартість об’єктів нерухомості та інші проблемні питання застосування земельного законодавства.

Також відбулася презентація проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо уточнення положень стосовно вчинення нотаріальних дій в процесі набуття прав на земельні ділянки» (реєстр. № 6199-1 від 25.10.2021).

НПУ в посиленому режимі працює над наданням нотаріусам методичної та інформаційної допомоги, а також тримає руку на пульсі всіх болючих питань, напрацьовує пропозиції їх вирішення, тісно взаємодіє із органами державної влади та громадськістю.

Переглядів:
стрічка новин