Новини відділень

Відділення Нотаріальної палати України у Запорізькій області 24 січня 2020 року організувало у місті Бердянську круглий стіл на тему «Законодавчі новації 2020. Практичне застосування».

У заході взяли участь голова відділення Людмила Масловець, члени Комісії НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності Вікторія Морозова та Анна Котляр, нотаріуси Бердянського та Приморського районів Запорізької області.

Під час круглого столу обговорювалися повноваження нотаріуса як державного реєстратора у сфері бізнесу: порядок оформлення документів, необхідних для реєстрації юридичної особи; внесення змін до реєстраційних документів; випадки обов’язкового виконання реєстраційних дій щодо внесення змін до реєстраційних записів про юридичну особу; особливості договорів про відчуження корпоративних прав; документи, що необхідні для виконання реєстраційних дій.

Другий блок питань стосувався теми «Нотаріус як державний реєстратор в сфері реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень»: які зміни відбулися у світлі останніх змін до законодавства; новації, що вже набрали чинності у сфері державної реєстрації прав власності та їх обтяжень; зміни до Цивільного, Земельного кодексів України, Закону про Державний земельний кадастр; які зміни ще очікують набуття чинності та внесуть корективи у нотаріальну діяльність.

Незважаючи на те, що захід тривав чотири години, багато питань ще потребують обговорення, адже вказана тематика вкрай актуальна в роботі кожного нотаріуса.

Відділення НПУ в Запорізькі області висловило вдячність бердянським колегам за організацію умов для проведення заходу, за активну роботу і приємне професійне спілкування.

Переглядів:
стрічка новин