Новини палати

Шановні нотаріуси!

Комісія НПУ з питань інформатизації, цифрової трансформації та запобігання кіберзлочинності зауважує: зараз, у добу цифрового прогресу, використання сучасних засобів для запобігання кіберзагрозам стає надзвичайно важливим. Це необхідно для захисту власних персональних даних, фінансових ресурсів та збереження конфіденційності.

Кіберзлочинці постійно шукають нові способи й методи для проникнення до комп’ютерних систем та крадіжки інформації.

Для захисту від цих загроз важливо мати надійні антивірусні та антишпигунські  програми, які здатні виявляти й блокувати шкідливі програми та вразливості у системі.

Рекомендується використовувати програмне забезпечення — брандмауер (фаєрвол) для аналізу інтернет-трафіку та блокування його у разі виявлення загроз.

Для збереження даних від крадіжки варто використовувати надійні паролі, двоетапну аутентифікацію та шифрування файлів.

Також варто пам’ятати про важливість оновлення програмного забезпечення та операційної системи, оскільки виробники постійно виправляють виявлені вразливості.

Запобігання кіберзагрозам має стати пріоритетом для всіх користувачів комп’ютерів, оскільки це сприятиме збереженню безпеки та захищеності інформації в онлайн-середовищі.

Нагадуємо, що нотаріуси України отримали безкоштовний (за рахунок членських внесків) інструмент для мінімізації ризиків кібератак – програмне забезпечення Bitdefender GravityZone Business Security Enterprise, що вміщує антивірус, антишпигун, брандмауер: https://edu.npu.ua/courses/bitdefender/

Комісія НПУ з питань інформатизації, цифрової трансформації та запобігання кіберзлочинності постійно наголошує на необхідності підвищення рівня кібербезпеки та цифрової компетенції нотаріусів.

Переглядів:
стрічка новин