Новини палати

«Нотаріат завжди готовий до змін та стоїть на захисті прав і законних інтересів громадян і бізнесу. Таким є стиль життя кожного нотаріуса. Це відчувалося і під час чергового з’їзду нотаріусів України, проведеного у червні цього року, і під час моїх робочих поїздок в регіони у липні-серпні.

Саме на з’їзді було вирішено провести обговорення законопроекту № 5644 з усіма нотаріальними спільнотами на місцях. Результат – абсолютна підтримка законопроекту нотаріусами усіх областей.

Звичайно, обговорювали й усі нагальні питання, передусім роботу нотаріусів в умовах відкритого ринку землі. Вже маємо перший досвід, робота налагоджена, нотаріуси як високопрофесійні та мегавідповідальні правники дуже ретельно та прискіпливо ставляться до кожної угоди з земельними ділянками сільськогосподарського призначення.

НПУ щодня робить усе можливе, аби підтримати своїх членів у цей непростий період: ми домовилися про спрощений доступ нотаріусів до Держземкадастру, постійно проводимо всеукраїнські безкоштовні заходи для нотаріусів, розробили методичні рекомендації та алгоритми дій нотаріуса тощо.

Нотаріат має потужні кадрові, інтелектуальні, репутаційні ресурси, а тому відповідально прийняв «земельний виклик» та забезпечує якісні показники роботи»,

– розповів президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко у інтерв’ю «Юридичній Газеті» № 17 (747) від 14 вересня 2021 року.

Також у інтерв’ю йдеться про позитивні зміни завдяки запровадженню саморегулювання професії та єдиного нотаріату, цифровізації нотаріальної сфери, що передбачено законопроектом № 5644, який уже включено до порядку денного поточної сесії Верховної Ради України.

Переглядів:
стрічка новин