Новини палати

Нотаріальна палата України та компанія YouControl підписали Меморандум про співпрацю з метою сприяти розвитку громадянського суспільства в Україні шляхом підвищення ефективності функціонування правової галузі, зокрема нотаріату.

Нотаріуси України зможуть отримати доступ (за рахунок членських внесків) до аналітичної системи YouControl – інструменту для проведення первинного фінансового моніторингу в автоматизований спосіб.

«Можливість користуватися базою YouControl спростить для нотаріусів як суб’єктів первинного фінансового моніторингу процес перевірки осіб, що звертаються за вчиненням нотаріальних дій, допоможе встановлювати відомості, що характеризують клієнта як учасника фінансової операції», зауважив Володимир Марченко, президент НПУ.

«Сподіваюсь, співпраця з YouControl допоможе нотаріусам ефективно виконувати норми законодавства про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», – зазначив Данило Глоба, заступник директора з правових питань YouControl.

YouControl ‒ аналітична система, яка на основі відкритих даних формує досьє на осіб із понад 180 джерел, відстежує зміни в держреєстрах, візуалізує зв’язки між афілійованими особами, надає інформацію про компанії ЄС, Великобританії, РФ, Кіпру. YouControl – ефективний допоміжний інструментарій, який дозволяє за хвилину отримати актуальну (на час запиту) інформацію про ЮО, ФОП або фізичну особу. Функція моніторингу щоденно повідомляє про зміни відповідно до даних із офіційних джерел.

Як нотаріусу отримати доступ до YouControl

1. Прослухати безкоштовний інформаційний вебінар щодо користування інструментами YouControl (https://edu.npu.ua/courses/youcontrol/), що відбудеться онлайн 15 червня 2021 року та надалі буде доступний у відеозаписі. (Звертаємо увагу, що доступ можливий лише за відсутності заборгованості із членських внесків!)
2. Заповнити Заявку на отримання доступу (за вищевказаним посиланням, після вебінару).
3. Отримати на електронну пошту індивідуальний ключ доступу до системи YouControl.

Для довідок: тел. (044) 230-72-82, е-mail: press@npu.ua

Переглядів:
стрічка новин