Новини палати

05 квітня 2022 року відбулася робоча онлайн-зустріч Ради Нотаріальної палати України, президента НПУ Володимира Марченка із Міністром юстиції України Денисом Малюською. 

В зустрічі також взяли участь Перший заступник Міністра юстиції України Євгеній Горовець та народний депутат України Ігор Фріс.

Розглянуто основні проблемні питання відновлення належної роботи нотаріату в умовах воєнного стану, з мінімізацією ризиків, що виникли у звязку з війною.

За результатами обговорення готуються заходи та нормативно-правові акти для максимально оперативного (за декілька тижнів) відновлення доступу нотаріусів до державних реєстрів, в тому числі ДРРП та ЄДР, з урахуванням особливостей, спрямованих на  посилення захисту права власності на нерухомість та бізнес, враховуючи об’єктивну ситуацію із активними бойовими діями у конкретних регіонах.

Гостре питання щодо цензу за стажем роботи – знято.

Нотаріат поетапно та з урахуванням територіальних особливостей адаптовується до повноцінної роботи в умовах війни, що вкрай необхідно громадянам, бізнесу та економіці держави.

Працюємо разом на перемогу! 

Переглядів:
стрічка новин