Новини палати

20 серпня відбувся всеукраїнський захід з підвищення професійного рівня нотаріусів на тему «Інститут представництва у нотаріальній діяльності. Наука, судова та нотаріальна практика».

Веб-конференція була організована Нотаріальною палатою України у співпраці із Міністерством юстиції України та Верховним Судом.

Доповідачами виступили директор Департаменту нотаріату та державної реєстрації Міністерства юстиції Дмитро Кирилюк, суддя Великої Палати Верховного Суду Олена Кібенко, професор кафедри цивільного права НЮА ім.Я.Мудрого, член-кореспондент НАПНУ Інна Спасибо-Фатєєва.

Інна Спасибо-Фатєєва з наукової точки зору розповіла про поняття та види представництва, оформлення довіреності, обсяг повноважень, правові наслідки перевищення представником повноважень, передоручення тощо. Також проаналізувала частини 1 статті 244 Цивільного кодексу щодо можливості видачі довіреності для кількох представників, висвітлила особливості виконання повноважень за довіреністю кількома представниками.

Доповідь Олени Кібенко стосувалася судової практики щодо представництва за довіреністю; визнання недійсними правочинів, вчинених представником без належних повноважень та/або з перевищенням повноважень; наслідків недодержання передбаченої законом форми довіреності; окремих видів довіреності; передоручення.

Особливості нотаріального посвідчення довіреностей доповів Дмитро Кирилюк, який проаналізував типові помилки нотаріусів при нотаріальному посвідченні довіреностей, розповів про попередження шахрайства за допомогою довіреностей, зміст та обсяг повноважень представника як запоруку забезпечення виконання чітких юридично значимих дій.

Сертифікат про підвищення професійного рівня незабаром буде опубліковано на сайті НПУ в розділі https://npu.ua/palata/documents/prof/

Переглядів:
стрічка новин