Новини міжнародного нотаріату

Міжнародний союз нотаріату (МСЛН) розпочав прийом заявок на навчання у Всесвітньому університеті нотаріусів «Жан-Поль Декор» (12-й випуск відбудеться в липні 2024 року у Парижі).

Ця подія є особливою, оскільки вперше приймає у себе ВУН саме Франція, рідна країна засновника цього університету.

ВУН «Жан-Поль Декор» – курс, який з 2013 року викладається в МСЛН іспанською, французькою та англійською мовами. Його мета – забезпечити розуміння та правильне застосування концепцій порівняльного права та міжнародного права в рамках обміну найкращими нотаріальними практиками.

У 2024 році навчальний цикл організовано навколо теми «Повага до громадського порядку: основна місія нотаріальної професії, постійний виклик для нотаріуса».

Ця тема розглядатиметься в рамках 5 модулів (сім’я, фізичні особи, спадкування, майно, корпоративне право/боротьба з відмиванням грошей), кожен з яких очолює один викладач: Крістіна Армелья (викладач юридичного факультету Університету Буенос-Айреса, Аргентина, нотаріус), Крістін Морен (викладач університету Лаваля, Квебек, Канада, почесний нотаріус), Мішель Грімальді (викладач університету Пантеон-Асса, Париж, Франція), Люк Вейтс (викладач Католицького університету Лувена, Бельгія, почесний нотаріус) та Біргіт Снейдер-Кейперс (викладач університету Радбуд в Неймегені, Нідерланди).

Як і попередні роки навчання відбуватиметься у 2 етапи:

Перший (з квітня по червень) – у режимі відеоконференції: вступний вебінар; проміжний вебінар робочою мовою викладача, за яким закріплений студент (дата буде визначена індивідуально кожним викладачем).

Другий (липень) – викладачі та всі учасники зустрінуться в Парижі на тиждень очних семінарів (із синхронним перекладом трьома мовами).

Відбір кандидатів на навчання з великою мотивацією до роботи покладається на нотаріальні палати кожної країни.

Кандидати повинні відповідати наступним вимогам: бути нотаріусом молодше 35 років або мати менше 5 років професійного досвіду; вільно володіти принаймні однією з трьох мов навчання (французькою, іспанською або англійською, а краще двома або трьома з них); не брати участь у попередніх випусках ВУН.

Вартість участі становить 350 доларів США або 350 євро з учасника. Ця плата включає онлайн-навчання з викладачами (вебінари та проміжні семінари), 5-денний тиждень очних занять у Парижі з викладачами ВУН, доступ до платформ для обміну між студентами, робочих матеріалів.

Нотаріусів України, що відповідають вищевказаним критеріям і бажають пройти навчання, просимо до 09 лютого 2024 року надіслати свої мотиваційні листи, а також біографічні довідки (з фото) українською та іноземною мовою, якою володієте, на адресу interdep.npu@gmail.com для подальшого розгляду та відбору.

Кожен нотаріат має право подати лише 2 кандидатури, тому відбір претендентів здійснюватиметься на основі суворого дотримання вказаних вище критеріїв та з урахуванням дати надсилання заявки.

За додатковою інформацією звертайтеся до Відділу міжнародного співробітництва НПУ, Валентина Дмитрівна Коняєва: (044) 230-72-80

 

Переглядів:
стрічка новин