Новини міжнародного нотаріату

15-16 червня 2019 року в м. Мадрид (Іспанія) відбулося позачергове засідання Асамблеї нотаріатів-членів Міжнародного союзу нотаріату (МСЛН).

На цьому заході Нотаріальну палату України представляв голова Комісії НПУ з міжнародного співробітництва, член Генеральної ради МСЛН Олександр Бєднов.

Позачергове скликання Асамблеї було спричинено необхідністю розгляду актуального питання щодо правової ситуації Союзу, у зв’язку з необхідністю врегулювання статусу організації у відповідності до вимог законодавства Аргентини (місця заснування) та Італії (місця організаційної діяльності – Адміністративного секретаріату).

Детальна та кропітка робота міжнародних експертів з даного питання дозволила нотаріатам-членам МСЛН ознайомитися з їхніми оцінками і висновками щодо ситуації та зважено підійти до варіанту її вирішення.

Більшість представників країн-членів МСЛН, зокрема Україна, проголосувала за збереження статус-кво організації та внесення відповідних змін до статті 1 Статуту МСЛН:

«Міжнародний союз нотаріату – це міжнародна неурядова організація зі своїм інституціональним офісом в Буенос-Айресі, де він народився як духовне творіння з універсальної місією, щоб просувати свої фундаментальні принципи серед існуючих нотаріатів в світі.

Союз має статус міжнародної юридичної особи, незважаючи на здійснення ним своєї повсякденної управлінської діяльності в якості організації, що регулюється італійським законодавством і розташовується у Римі».

.

Переглядів:
стрічка новин