Новини палати

Нотаріальною палатою України 23 березня 2018 року у м. Сєвєродонецьк Луганської області було організовано семінар-практикум на тему захисту робочого місця нотаріуса (реєстратора) та проблемних питань, які виникають при здійсненні і контролі державної реєстрації. На семінарі виступив президент НПУ Володимир Марченко, який наголосив на важливості постійного якісного розвитку нотаріату та співпраці із суміжними юридичними професіями.

Окрім того, відбулась церемонія підписання Меморандуму про співробітництво між Нотаріальною палатою України та Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області. Володимир Марченко та начальник ГТУЮ Луганщини Тетяна Філатова домовились поєднати зусилля і працювати з метою поглиблення та розвитку партнерських відносин між НПУ і управлінням.

На семінар завітали нотаріуси з Луганської та Харківської областей і підвищили свій професійний рівень, прослухавши цікаві та корисні доповіді Наталії Козаєвої, члена Ради НПУ, голови комісії НПУ з питань запобігання та протидії кіберзлочинності, приватного нотаріуса Київського міського  нотаріального округу.

Розповідаючи про правила захисту робочого місця нотаріуса (реєстратора), пані Козаєва акцентувала увагу на нових викликах в сфері кіберзлочинності, визначила види кіберзагроз та ефективні заходи протидії, дала нотаріусам поради щодо технічної профілактики робочого місця, спрямованої на недопущення «злому» ключів доступу до реєстрів.

Узагальнення проблемних питань, які виникають при здійсненні і контролі держреєстрації, стосувалось оновлення та зміни програмного забезпечення UB, алгоритму дій при здійсненні реєстрації, взаємодії з реєстрами ДЗК, ДАБІ,  особливостей держреєстрації речових прав на нерухоме майно, несення змін до записів, скасування записів реєстру тощо. Наталія Козаєва наводила приклади з практики та відповідала на питання нотаріусів.

Зазначимо, що семінари для нотаріусів НПУ проводить безкоштовно, за умови відсутності заборгованості по сплаті членських внесків.

 

 

 

 

Переглядів:
стрічка новин