Новини відділень


13 червня 2024 року для нотаріальної спільноти Волині було проведено захід на тему «Дотримання кібергігієни при роботі з Єдиними та Державними реєстрами».

Необхідність у проведенні цього заходу була викликана тим, що нотаріат опинився під прицілом фінансово-мотивованих кіберзлочинців та хакерських угрупувань.

Лекторами виступили: провідний інженер відділу технічної підтримки інформаційних систем Волинської регіональної філії ДП НАІС Олексій Шолом; оперуповноважений відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Департаменту Кіберполіції Юрій Кухарчук; судовий експерт, завідувач сектору комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Олександр Вашкевич; приватний нотаріус Луцького міського нотаріального округу Іван Самолюк.

​Також участь у заході взяли начальник відділу з питань нотаріату у Волинській області Управління нотаріату Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ольга Панасюк; директор Волинської регіональної філії ДП НАІС Світлана Котюк.

Під час заходу нотаріуси Волині ознайомилися із порядком дотримання кібергігієни під час роботи з Єдиними та Державними реєстрами, дізналися про основні кроки, які мають бути зроблені, щоб максимально захистити свої робочі місця від будь-яких несанкціонованих втручань. Також дізналися про чіткий алгоритм дій у разі виявлення несанкціонованого втручання до Єдиних та Державних реєстрів під ключем нотаріуса, в тому числі з порядком повідомлення правоохоронних органів про таке втручання. Ознайомилися із порядком проведення комп’ютерно-технічної експертизи, яка дозволяє виявити істотні ознаки злочину і створити цілісну доказову базу, шляхом дослідження наявної та видаленої інформації.

Також під час зустрічі нотаріуси Волині вже традиційно підтримали ЗСУ своїми донатами. В цей раз це був збір коштів для 67 окремого батальйону логістики морської піхоти ЗСУ на зарядну станцію, з метою забезпечення бойових підрозділів на Південному напрямку України, сил протиповітряної оборони.

Ще однією родзинкою заходу була можливість відвідати волонтерський осередок – склад благодійної організації «Благодійний фонд «Волинь СОС», координатором якого є приватний нотаріус Луцького міського нотаріального округу Наталія Ариванюк.

Сертифікат для учасників: https://npu.ua/wp-content/uploads/2024/06/1306_2024.pdf

Переглядів:
стрічка новин