Новини відділень

За результатами обговорення теми запобігання порушенням прав нотаріусів та їх захисту, що відбулось 23 листопада, та зважаючи на непоодинокі випадки обшуків нотаріусів, правлінням відділення НПУ в місті Києві проведено моніторинг серед адвокатських об’єднань, з метою подальшого захисту нотаріусів при проведенні тимчасового доступу до речей і документів, які зберігаються в архівах нотаріусів, а також при проведенні обшуку.

Визначальним були знання та досвід адвокатів у сфері захисту нотаріусів під час проведення зазначених дій, обізнаність щодо особливостей нотаріальної діяльності та діяльності нотаріуса як державного реєстратора, розуміння природи і меж нотаріальної таємниці, а також забезпечення для нотаріусів м. Києва безкоштовної першої консультації та покрокової пам’ятки першочергових дій.

18 грудня 2023 року укладено відповідні меморандуми про співпрацю між відділенням НПУ в м. Києві та адвокатськими об’єднаннями:

1. «Адвокатська група Олександра Готіна», 050 930 15 75 (адвокат Ірина Івасюк);

2. Адвокатська компанія «Локарт», 067 657 31 51 (адвокат Дмитро Піліпенко), 050 310 15 19 (адвокат Ігор Орлов);

3. АО «Лещенко, Дорошенко і партнери», 050 671 71 92 (адвокат Олександр Телешецький).

За умовами меморандумів:

– перша консультація безкоштовна;

– адвокати готові працювати на умовах термінового виклику.

Також спільно з адвокатами наразі напрацьовується Памʼятка для нотаріуса та алгоритм дій при тимчасовому доступі до речей і документів та обшуку.

Нотаріуси м. Києва можуть обрати або запропоновані обʼєднання, або будь-яке інше об’єднання на їх розсуд.

Переглядів:
стрічка новин