Новини палати

Нотаріальна спільнота України вперше в історії отримала переважну більшість у складі Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату (ВККН), яка функціонує при Міністерстві юстиції України.

Окрім того, очолила ВККН представник нотаріальної спільноти – Інна Бернацька, член Ради Нотаріальної палати України, голова відділення НПУ в Рівненській області, приватний нотаріус Острозького районного нотаріального округу.

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 02.11.2020 № 3811/5, до нового складу ВККН увійшли лише 3 представники Мін’юсту (Віра Бондаренко, Еліна Журба, Ольга Кирилюк) та 11 нотаріусів:
Інна Бернацька,
Тетяна Балик,
Лариса Ворошина,
Тамара Крючкова,
Тетяна Кучеренко,
Оксана Кіцула,
Юрій Пилипенко,
Галина Твердохліб,
Наталія Саутенко,
Оксана Чорна,
Андрій Юр-Капінос.

«Перезавантаження» ВККН відбулося в межах реформи нотаріату та поступового переходу до саморегулювання нотаріальної діяльності.

ВККН визначає рівень професійної підготовленості осіб, що мають намір займатися нотаріальною діяльністю, та вирішує питання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

«Нотаріальна спільнота отримала більше довіри – а значить і більшу відповідальність, – зазначив президент НПУ Володимир Марченко. – Бажаю колегам, які працюватимуть у складі ВККН, виконувати ці почесні повноваження винятково добросовісно, орієнтуючись на Кодекс професійної етики нотаріусів України».

Переглядів:
стрічка новин