Новини відділень

Відділення Нотаріальної палати України проводять позачергові загальні збори нотаріусів з метою підтримки цільової програми придбання приміщення Нотаріальної палати України, ухваленої Радою НПУ.

У Хмельницькій та Чернівецькій областях загальні збори проведено 30 жовтня, нотаріуси проголосували за перерахування коштів на придбання приміщення НПУ.

Відділення НПУ в Кіровоградській області провело загальні збори 1 листопада, також висловившись за підтримку відповідної цільової програми та перерахування коштів.

2 листопада загальні збори нотаріусів відбулися в Одеській області – прийнято рішення про підтримку цільової програми придбання приміщення НПУ та перерахування коштів.

Окрім того, нотаріуси мали змогу підвищити професійний рівень на безкоштовному семінарі-практикумі «Попередження порушень нотаріусами законодавства у нотаріальній діяльності. Доступ до нотаріальних документів, проведення обшуку нотаріальної контори або робочого місця нотаріуса. Допит нотаріуса». Доповідачами виступили перший віце-президент НПУ Ольга Оніщук, а також Расім Бабанли, керівник Департаменту аналітичної та правової роботи апарату Верховного Суду, кандидат юридичних наук.

Також 2 листопада загальні збори провело відділення НПУ Сумської області, проголосувавши за перерахування коштів на придбання приміщення НПУ.

На загальних зборах нотаріусів відділення НПУ в Полтавській області 3 листопада також прийнято рішення про перерахування коштів на підтримку цільової програми придбання приміщення Нотаріальної палати.

Під час семінару «Узагальнення проблемних питань, які виникають при здійсненні контролю у сфері державної реєстрації. Актуальні питання спадкового права» з нотаріусами поділилися досвідом та знаннями Володимир Нікітін, начальник відділу розгляду звернень у сферах державної реєстрації Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України, а також Марія Шапченко, завідувач Шістнадцятої київської державної нотаріальної контори.

5 листопада відбулись загальні збори нотаріусів Дніпропетровської області. Під час зборів нотаріуси висловили позицію щодо неприйнятності законопроекту 9140, підтримали реалізацію цільової програми щодо придбання приміщення Нотаріальної палати України, обговорили зміни у діючому законодавстві та стратегію розвитку нотаріату.

Після зборів був проведений семінар, на якому приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Олена Чуєва розповіла про проблемні питання при оформленні спадщини, а член Ради НПУ, голова комісії НПУ з питань запобігання та протидії кіберзлочинності Наталія Козаєва надала поради щодо захисту робочого місця нотаріуса та особливостей проведення реєстраційних дій.

Цього ж дня, 5 листопада, відбудуться загальні збори нотаріусів Черкаської області. Прийнято рішення про підтримку цільової програми придбання приміщення НПУ та перерахування усіх коштів, які на даний момент наявні на рахунку відділення.

Також загальні збори проведено відділеннями НПУ у Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

Переглядів:
стрічка новин