Новини відділень

Відділенням Нотаріальної палати України у Рівненській області 10 листопада проведено загальні збори. Нотаріуси підтримали рішення про перерахування коштів на купівлю приміщення НПУ з метою створення для професії надійної бази.

Окрім того, на зборах повторно обрали заступником голови відділення Володимира Попова, приватного нотаріуса Рівненського міського нотаріального округу. Так само повторно обрано представником відділення у комісії НПУ з питань професійної етики Володимира Трембіцького, приватного нотаріуса Березнівського районного нотаріального округу.

Нотаріальна громада обговорила реалізацію в області проекту НПУ «Нотаріат обличчям до людей», ризики ініціатив запровадження інституту «уповноважених», акцентувавши на захисті права власності та необхідності забезпечення високого рівня професійності. Також розглянули проблематику перевірки оцінок, захисту від підроблених документів; виділили соціальні категорії населення, для яких приватними нотаріусами буде застосовуватись зменшена вартість плати за вчинення нотаріальних дій тощо.

Під час зборів нотаріуси визнали неприпустимість реформування нотаріату без участі його представницького органу та у разі необхідності надали повноваження голові відділення подавати відповідні колективні звернення.

Приємним моментом стало урочисте прийняття до спільноти нотаріуса Яни Камінської, яка влітку склала кваліфікаційний іспит та отримала свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Підвищити професійний рівень нотаріуси мали змогу під час семінару «Новели судової практики з питань, пов’язаних з нотаріальною діяльністю та державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно. Забезпечення безспірності вчинюваних нотаріальних дій нотаріусами» (доповідач – Галина Юровська, заступник начальника відділу підготовки викладачів НШСУ, суддя ВССУ у відставці, к.ю.н., Заслужений юрист України).

«Переконана, нотаріат України має величезний ресурс для саморегулювання та виведення професії на новий рівень – не на папері, а реально за якісними показниками. Щиро дякую своїм нотаріусам та щоденну працю, яка не потрапляє на телебачення, за те, що сьогодні ми всі згуртовані поруч, за те, що ми залишилися єдиною надійною ланкою, яка утримує ринок нерухомості від рейдерства. Нотаріуси не чинять супротив, а закликають до виважених, грамотних та далекоглядних рішень», – зазначила голова відділення НПУ в Рівненській області Інна Бернацька.

Переглядів:
стрічка новин